Tuesday, 11 October 2022 14:05

Mjesec hrvatske knjige počinje u Biogradu

Ovogodišnji „Mjesec hrvatske knjige“ koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, biti će posebno obilježen u gradu Biogradu.

Naime, biogradska Gradska knjižnica ima čast biti domaćin ovoj važnoj svehrvatskoj manifestaciji, te je pripremljen i poseban program svečanog otvorenja. Kao što je već poznato ova se kulturna manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba.

Kako je biogradska Gradska knjižnica izabrana da bude domaćin ovogodišnjeg svečanog otvorenja, tako se i pokroviteljstvo u našem gradu odvija pod pokroviteljstvom Grada Biograda i Gradske knjižnice kao suorganizatora.

Tako će se čin svečanog otvorenja ove manifestacija održati u prostoru knjižnice 14. listopada s početkom u 12 sati. Kako je predviđeno pozdravne riječi uputiti će Višnja Cej, predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige, Tihana Jurišić, ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru, zatim Ivan Knez gradonačelnik grada Biograda i predstavnik Zadarske županije, te dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija Republike Hrvatske.

U kulturno umjetničkom programu koji je za tu prigodu upriličen nastupiti će glazbena grupa A.K.A Crescendo, plesni studio „K2“, te Jasmina Mević, učenica osmog razreda biogradske osnovne škole. J.F.

gkbnm

Accessibility

Cookie policy

Privacy policy

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA