15. listopada 2024.

"Mjesec ženskog zdravlja" u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru završio je gostovanjem Danijele Martinović

''Mjesec ženskog zdravlja'' (11. rujna – 11. listopada 2024.) održava se drugu godinu zaredom, a sama inicijativa nastala je u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru s ciljem promicanja zdravog načina života u svrhu edukacije i informiranja žena o važnosti očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.
Knjižnica je, kao mjesto pristupa informacijama, ali i mjesto okupljanja, druženja i boravka, idealan prostor koji pruža sigurnost, udobnost i pozitivnu atmosferu u kojem žene rado borave i osjećaju se dobrodošlima. Svrha održavanja Mjeseca ženskog zdravlja je stavljanje naglaska i fokus na žensko zdravlje i omogućiti ženama trenutke opuštanja, učenja, druženja i zabave.
Ovogodišnja manifestacija započela je likovnom radionicom pod stručnim vodstvom profesora likovne kulture Gorana Jeličića, a knjižnica je na dva sata postala pravi mali atelje. Motiv ovogodišnje radionice bio je Bukovčev portret barunice Rukavine, koji se crtao tehnikom tuša.
Dječjom likovnom radionicom „Ivanin portret“, nastavila se manifestacija, s idejom da djeca također budu uključena u cijeli događaj. Radionica je bila namijenjena djeci školske dobi, a djeca su slikala portret Ivana Brlić-Mažuranić, čime je ujedno i obilježena 150. godišnjica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić.
Gostovanjem psihologinje Ljubice Uvodić-Vranić 16. rujna nastavljena su događanja za žene. Poznata psihologinja održala je predavanje „Ljubav u partnerskim odnosima“. Odaziv i interes publike bio je velik, a cijela večer bila je obilježena dobrom energijom, smijehom i poučnim savjetima.
Treći tjedan obilježen je gostovanjem doktorice medicine Meri Bura koja je održala poučno predavanje „Žensko zdravlje: holistički pristup i dijagnoza“, te je sa zainteresiranom publikom podijelila mnogo korisnih savjeta.
Četvrti tjedan manifestacije održana je još jedna likovna radionica, koja je bila popunjena u rekordnom roku. Likovnu radionicu vodio je profesor likovne kulture Goran Jeličić, a sudionice su tehnikom tempera crtale portret Fride Kahlo.
Manifestacija je zatvorena gostovanjem naše poznate pjevačice Danijele Martinović, koja je održala promociju svoje knjige „Tuširanje duše“. Publika je ima priliku upoznati Danijelu u jednom potpuno drugačijem svijetlu, koja je svojom iskrenošću i jednostavnošću zasigurno ostavila dojam na svakom gostu iz publike. Ovo gostovanje još posebnijim učinio je Goran Jeličić, profesor likovne kulture, koji je za vrijeme trajanja promocije crtao portret Danijele, koji joj je na kraju i poklonio. Večer se nastavila druženjem na terasi uz ukusnu hranu Angelus Cateringa i vino Vinarije Škaulj.
Nakon što je završio još jedan uspješan „Mjeseca ženskog zdravlja“, u Gradskoj knjižnici nema predaha. Ovaj tjedan započinje „Mjesec hrvatske knjige“, koji će biti obilježen posjetima prvih razreda Osnovne škole Biograd na Moru te prvih razreda Srednje škole Biograd na Moru, kao i djece iz Dječjeg vrtića Ivana Brlić-Mažuranić. Osim organiziranih posjeta djece, organizirana su i razna gostovanja, radionice i tribinama namijenjenim svim dobnim skupinama.

gkbnm

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA