05. listopada 2024.

Uključivanje javnosti u izradu Strategije zelene urbane obnove Grada Biograda na Moru

Grad Biograd na Moru pokrenuo je izradu Strategije zelene urbane obnove Grada Biograda na Moru s ciljem osmišljavanja sustavnog pristupa planiranju, oblikovanju, upravljanju i održavanju zelene infrastrukture te kružnom gospodarenju prostorom i zgradama. Strategiju za Grad Biograd na Moru izrađuje tvrtka Vita projekt d.o.o.

Zelena infrastruktura je sustav kvalitetnih zelenih i vodenih površina koje omogućuju niz koristi za stanovništvo dok istodobno pružaju stanište za biljke i životinje. Pod zelenim površinama se ovdje misli na sve javne i privatne površine pod vegetacijom (parkovi, dječja igrališta, šume, livade, drvoredi, itd.), uključujući i zelene krovove, fasade i sl.

Kružno gospodarenje prostorom i zgradama podrazumijeva da se nekorišteni i napušteni prostori i zgrade privedu novom korištenju, da se materijali nastali rušenjem takvih zgrada recikliraju te da se nove zgrade grade recikliranim materijalima i na način da se osigura energetska učinkovitost, korištenje obnovljivih energenata i oborinske vode te smanji proizvodnja otpada.

Budući da se zelena infrastruktura i prostor uopće planiraju za stanovništvo koje u njemu živi i koristi ga, ovim putem želimo prikupiti stavove, razmišljanja, potrebe i želje stanovnika Grada Biograda na Moru o ovim dvijema temama. Na taj način će se omogućiti da ponuđena rješenja budu prilagođena preferencijama, željama i potrebama stanovnika te da se poveća kvaliteta javnih prostora, a njihovo korištenje bude ugodnije.

Ovo je prilika da se uključite svojim stavovima i razmišljanjima u planiranje zelene infrastrukture Grada Biograda na Moru. Ljubazno Vas molimo da odvojite dio svojeg vremena te ispunite ovu anketu do kraja. Anketa je u potpunosti anonimna, a dobiveni rezultati će se koristiti isključivo za potrebe izrade Strategije zelene urbane obnove Grada Biograda na Moru. Prikupljeni podaci bit će pohranjeni i obrađeni u skladu s GDPR-om.

Za ispunjavanje ankete potrebno je 10-ak minuta.

Anketni upitnik u online formatu za potrebe izrade Strategije zelene urbane obnove Grada Biograda na Moru.
Upintik je dostupan na linku: https://forms.gle/URdwSfKC8AkCtZQ48.
 

Ukoliko imate pitanja vezanih uz anketu ili projekt izrade strategije, možete ih uputiti na e-mail adresu izrađivača strategije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA