21. lipnja 2024.

Otvoreni dani centra Biosfera Biograd za prvi tjedan ljetnih praznika

U tjednu od 24.-28.06. Centar Biosfera Biograd otvara svoja vrata kroz manifestaciju “Otvoreni dani Biosfere”. Bogat program radionica za djecu i odrasle uz stalni postav centra Biosfera besplatan je u posljednjem tjednu lipnja. Djeca svih dobnih skupina moći će sudjelovati u radionicama izrade hotela za kukce, kuglica sijačica i naljepnica sa cvijećem u ponedjeljak. Za stariji osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast u utorak se program uključuje ekološku šetnju do plaže, društvenu igru o klimatskim promjenama i radionicu ponovne uporabe starog tekstila. U srijedu za djecu pripremamo raznolike radionice poput sadnje vrta za oprašivače, radionicu sapuna i zubne paste te izradu eko znakova. U četvrtak nas očekuje izrade kućica za ptice te izrada sapuna. U petak se i odrasli mogu priključiti društvenoj igri o klimatskim promjenama a djeca mogu istražiti skriveni svijet u kapljici vode vidljiv mikroskopom.

Kroz tri dana (utorak, srijedu i četvrtak) u večernjem terminu od 8 sati najavljujmo i večeri dokumentarnih filmova gorućih okolišnih tematika koji bi sve gledatelje trebali potaknuti na promišljanje o načinima suživota s prirodom.

Sve radionice i aktivnosti započinju prema planiranom rasporedu unutar ili ispred centra Biosfera. Za sudjelovanje na radionicama potrebna je prijava na Email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: +385 (0)91 232 30 99 barem dan prije sudjelovanja na željenoj radionici.

otvoreni dani centra biosfera biograd za prvi tjedan ljetnih praznika 02

Radionice su pripremljene u suradnji s nevladinom organizacijom iz Francuske @co.naissance.verte koju čine dvije mlade djevojke Lea Gaschet i Orane Duhamel na proputovanju Europom s misijom podizanja razine svijesti na temu klimatskih promjena i zaštite okoliša. Lea i Orane sudjelovati će i u provedbi aktivnosti i radionica tijekom otvorenih dana.

U istom razdoblju od 24.-28.06. Plovidba električnim brodom danguba biti će snižena za 50%.

Brod će ploviti svaki dan u sljedećim terminima:

ponedjeljak, četvrtak, petak:
10:00 i 11:30 sati

srijeda, subota, nedjelja:
17:30 i 19:00 sati

Utorkom brod ne plovi

Trajanje plovidbe je 60 min i polazak je iz lučice Crkvine.

Aktivnost je prilagođena za invalide i dječja kolica.

Pse je dozvoljeno povesti na vožnju brodom, ali moraju cijelo vrijeme biti na povodcu.

Ulaznicu je moguće kupiti na info centru Crkvine (radno vrijeme: 07:00-21:00 sati, kontakt broj: +385 (0)97 717 26 89).

Promotivna Cijena: 5 € (isključivo uz predočenje osnovne ulaznice za Park prirode ne starije od 7 dana). Djeca do 3 godine gratis.

otvoreni dani centra biosfera biograd za prvi tjedan ljetnih praznika 04

Za sve ostale upite kontaktirajte nas telefonski (info centri i ured u Biogradu na Moru) ili putem Email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt BioSfera Biograd se bavi pitanjem ekološke, društvene i ekonomske održivosti zaštićenih područja prirode Dalmacije i Like. Cilj projekta je očuvati i valorizirati prirodnu baštinu ciljanog prostora, posebice manje razvijenih, ruralnih područja kroz cjelogodišnji održivi aktivni turizam. Sami prostr centra sa stalnim postavom kroz multimedijalne tematske dvorane promiče održivi aktivni turizam zaštićenih područja.

Centar se proteže na 3 etaže, a kroz interaktivan multimedijalni sadržaj možete otkriti najljepše prirodne atrakcije Zadarske, Šibensko – kninske i Ličko – senjske županije. S jednog mjesta zavirite u čak 3 nacionalna parka (Krka, Kornati i Paklenica) i 3 parka prirode (Vransko jezero, Telašćica i Velebit)!

Svi uzrasti su pozvani na ovu edukativnu avanturu!

https://biosferaaktiv.hr/

Za sve ostale upite kontaktirajte nas telefonski (info centri i ured u Biogradu na Moru) ili putem Email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: https://www.pp-vransko-jezero.hr/otvoreni-dani-centra-biosfera-biograd-za-prvi-tjedan-ljetnih-praznika/

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA