16. ožujka 2024.

Dodijeljeni ugovori za sufinanciranje lučkih projekata u 2024. godini na području Zadarske županije

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver boravio je u petak 15. ožujka 2024. godine u Zadarskoj županiji gdje je u Biogradu na Moru dodijelio ugovore i sporazume, vrijedne više od 2,7 milijuna eura, za 21 projekt izgradnje, sanacije i rekonstrukcije lučke infrastrukture te sanacije pomorskog dobra na području županije.

Riječ je o sredstvima koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje svake godine županijskim lučkim upravama za projekte lučke infrastrukture te gradovima i općinama za projekte sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi u obalno-otočnim županijama.

„Nacionalna sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za lučku infrastrukturu i pomorsko dobro u općoj upotrebi kontinuirano su se povećavala tokom posljednjih sedam godina te s ponosom možemo reći kako smo u proteklom razdoblju uložili gotovo 90 milijuna eura u naše županijske luke te pomorsko dobro diljem Jadrana“, istaknuo je državni tajnik Bilaver prilikom dodjele ugovora te je naglasio kako se radi o iznosu četiri puta većem negoli se ulagalo prije 2016. godine.

Državni tajnik je također dodao kako je Ministarstvo za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi ove godine osiguralo gotovo 14,7 milijuna eura za brojne projekte.

Uz državnog tajnika Bilavera, dodjeli ugovora nazočili su župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola te gradonačelnici i načelnici gradova i općina kojima su dodijeljena sredstva.

Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA