29. siječnja 2024.

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru

Najveće iznenađenje dogodilo se pri izboru izvođača radova za održavanje nerasvrstanih biogradskih cesta u 2024. godini. Zbog velike financijske ponude vijećnici su rezultatom 10: 3 tvrtku bili protiv izbora tvrtke Golemi

Na Gradskog vijeća Grada Biograda održanoj u Gradskoj vijećnici pod predsjedanjem Ivane Stamičar izabrana je ravnateljica javne ustanove Agencije za lokalni razvoj Sidragamag. oec. Ivana Vukančić iz Gračaca s boravištem u Biogradu, dok je za ravnatelja javne ustanove Turistička razvojna agencija Gnalić izabran mag. admin. publ. Karlo Krklješ.

Na sjednici Vijeća nazočilo je svih 13 vijećnika. Predloženi kandidati Ivana Vukančić i Karlo Krklješ izabrani su rezultatom 10 glasova za, dok su tri vijećnika bila suzdržana.

Suzdržani su bili: Ante Fuzul, Mišel Tepša i Robert Pelicarić (vijećnici liste Ante Fuzul), dok su ruku za podignuli: Ivana Stamičar, Tomislav Knez, Šime Mršić, Ivan Mrkić, Danijel Šangulin, Nikoleta Mustapić, Toni Bogdanić i Suzana Tolić (svi HDZ) te Ratko Krstinić (SDP) i Leo Zorica (s liste Leo Zorica.)

Na aktualnom satu postavljana su dva vijećnička pitanja: o zatvorenom pješačkom koridoru na obali zbog izgradnje mula (Ratko Krstinić) te o početku rada nove ribarnice i tržnice (Ante Fuzul).

- Kako je zbog radova pješački koridor na dijelu obale zatvoren, tu je onaj desni uz zgrade ali sve će biti u normali za maksimalno dva mjeseca, čim završe radovi. Kad je riječ o ribarnici uporabna dozvola ishođena je krajem prosinca 2023. Međutim, iskrsnuli su tehnički problemi u svezi plina te će se ribarnica otvoriti za oko mjesec dana, odgovorio je gradonačelnik Ivan Knez.

Najveće iznenađenje dogodilo se pri izboru izvođača radova za održavanje nerasvrstanih biogradskih cesta u 2024. godini. Bilo je dvije ponude ali tvrtka Buovac iz Zadra nije imala potpunu dokumentaciju te je Odbor odabrao tvrtku Golemi iz Vrane. Međutim, kako je tvrtka Golemi imala znatnu veću financijsku ponudu (721.000 eura), u odnosu na tvrtku Buovac (436.000 eura) ovog puta 10 vijećnika bilo je protiv, dok je 3 vijećnika bilo suzdržano.

Na sjednici je donesena su odluke u svezi javnih i financijskih potreba u biogradskom športu te Odluka o agrotehničkim mjerama u poljoprivredi te mjerama zaštite od požara. (WB)

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA