10. siječnja 2024.

Biograd u petak slavi Dan grada, dodijelit će 23 priznanja zaslužnim građanima. Među dobitnicima najviše učenika i radnika!

Tradicionalno uoči blagdana Sv. Stošije, svoje nebeske zaštitnice, Biograd na Moru obilježava Dan grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, održat će se u petak 12. siječnja u dvorani Srednje škole Biograd, s početkom u 18 sati.

Ove godine ukupno će biti dodijeljeno 23 priznanja u tri kategorije.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO BIOGRAD NA MORU

DON NIKOLA TOKIĆ za izuzetan doprinos u svom dugogodišnjem stažu kao župnik Zadarske nadbiskupije koji je na svom pastirskom putu pružao svojim vjernicima utjehu nade, mira, vjere i molitve.

SLAVKO POLJAK (posthumno) za iznimna dostignuća i osobit doprinos mnogobrojnim naraštajima srednjoškolaca koji su osvojili nagrade i stekli cjeloživotno obrazovanje u Srednjoj školi Biograd, te kao zamjenik gradonačelnika i vijećnik u odlučivanju razvoja Grada Biograda u ratnim i poslijeratnim godinama.

GODIŠNJA NAGRADA GRADA BIOGRADA NA MORU

KARMELO MRVICA za izuzetan doprinos u promicanju kraljice sportova atletike te promidžbi svoga rodnoga mjesta. Rad, upornost, odricanje, krv, znoj i suze već je rezultiralo da sanja velike snove, a mi smo tu da ga podržimo u njegovim visinama.

GRB GRADA BIOGRADA NA MORU

DJELATNICI

NADA GALEŠIĆ, djelatnica Bošane d.o.o., za izuzetan doprinos na području hortikulturnog uređenje Grada Biograda na Moru što je ovjekovječeno nagradom ”Srebrni cvijet Europe“. Stručnost, posvećenost i predani rad obilježili su radni staž i ostavili trajni pečat u gradu Biogradu na Moru.

IVAN ŠARIĆ, djelatnik Bošane d.o.o., za izuzetan doprinos u komunalnom poduzeća Bošana d.o.o. gdje je više od dvadeset godina odgovorno i savjesno obavljao poslove hortikulture i poslove na Gradskom groblju. Ivan (Ive) Šarić sinonim je za marljivost, odgovornost, pouzdanost, blagost i jednostavnost. Dobar radnik i još bolji čovjek.

DARIVATELJI KRVI

TONI POLJAK za plemenitu i humanu aktivnost dobrovoljnog darivanja krvi. Krv je darova 61 put i iskazao solidarnost u spašavanju ljudskih života. Svojom nesebičnom brigom i redovitim sudjelovanjem na akcijama davanja krvi dao je dio sebe u svrhu spašavanja 183 života, s obzirom na to da jedna darovna doza krvi može spasiti tri ljudska života.

DAMIR VUJKOVIĆ za izuzetan doprinos u plemenitom i hvalevrijednom činu dobrovoljnog davanja krvi. Svoje prvo dobrovoljno davanje krvi ostvario je 1984. godine i njegova ustrajnost u plemenitosti darivanja krvi traje i danas, kroz 54 darovane doze krvi.

SLAVICA UREM za izniman doprinos u dobrovoljnom darivanju krvi koji je započela još u srednjoškolskim danima. Ova mlada majka i supruga e prošle godine dobila svoje prvo jubilarno priznanje Hrvatskog Crvenog križa za 35. datih doza krvi.

SMILJA ŠAPONJA za izniman doprinos u dobrovoljnom darivanju krvi sa svojih 66 doza što je hvalevrijedan podatak s obzirom na to da je jako mali postotak žena među davateljima krvi. Još od ratne 1991. godine svojim primjerom je pokazala kako je svako vrijeme pravo vrijeme za spašavanje života.

UČENICI OSNOVNE ŠKOLE BIOGRAD NA MORU

ANDRIJA MARIĆ za izniman uspjeh u školskoj godini 2022./2023. jer je svojim marljivim radom, trudom i redovitim vježbanjem ostvario prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike u kategoriji Alogritmi- Logo

LENA LABAR za izniman uspjeh na Međunarodnom natjecanju Dabar 2022. gdje je ostvarila maksimalan broj bodova (12/12). Dabar je online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka, a cilj je rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

MAŠA MIJATOVIĆ, VITA ČEPO, GITA BIRKIĆ, mlade knjižničarke, za izniman doprinos i suradnju na međunarodnom projektu ”Čitanjem do zvijezda“ gdje su u 2017. godini bili jedina škola u županiji koja se uključila u projekt. Godine 2018. OŠ Biograd bila je domaćin, a cure su pobijedile u kreativnom uratku. Uspješan niz nastavljaju i 2022. godine gdje osvajaju prvo mjesto u županiji iz pismenog dijela.

ARIJAN MOLNAR za izniman doprinos koji je ostvario na županijskom natjecanju iz biologije gdje je osvojio prvo mjesto. Osim biologije pokazuje i velik interes za STEAM radionice koje dodatno pohađa.

UČENICI SREDNJE ŠKOLE BIOGRAD NA MORU

TONINA JAKOVLJEV za izniman doprinos i ostvaren rezultat na Županijskom smotri Art dizajn gdje je njezin rad ”Kruška-lija“ krasila plakate i pozivnice na otvaranju izložbe u travnju 2023. godine te na osvojenom prvom mjestu sa svojom digitalnom animacijom na temu ”Ples“.

ANTE ZUPČIĆ I RENATO KATUŠA za izniman doprinos u razvoju i promidžbi strukovne škole Biograd na Moru. Na natjecanju ”Gastro - kreiraj sam!” osvojili su prvo mjesto pod vodstvom svog mentora Petra Jureška.

SARA BRKOVIĆ za svoje sudjelovanjem u timu ”Lucky” kada je za školsku godinu 2021/2022 ostvaren izvanredni rezultat - 1. mjesto na državnom natjecanju iz statistike. Jedinstveno natjecanje koje promiče statističku pismenost.

ĐINA ĆOKO za izniman uspjeh na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika gdje je pomela konkurenciju i osvojila 1. mjesto. Na državnom natjecanju završila je na 6. mjestu.

STUDENTI

DINO ŽUJIĆ, student 4. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, za izniman doprinos kao organizator i predsjednik kongresa Croatian Student Summit koji će okupiti najveće znanstvenike na području biomedicinske grane znanosti. Dobitnik je rektorove nagrade i to za društveno koristan rad u akademskoj i školskoj zajednici. Nije mu nepoznata ni dekanova nagrada koju je osvojio dva puta i to za uspjeh u studiju i te za opći doprinos radu i ugledu fakulteta.

NASTAVNICI

ANTONIO MIKULIĆ, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, za izniman doprinos u promidžbi škole kao bivši učenik koji se danas može pohvaliti s 13 izvornih znanstvenih radova u časopisima s međunarodnom recenzijom. Istraživački interesi uključuju valna opterećenja, projektiranje, pomorstvo, pouzdanost konstrukcija i analizu podataka.

Izvor: Zadarski.hr

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA