23. listopada 2023.

Alis Marić i Ivana Bakija Glavaš otvorile su "Mjesec hrvatske knjige" u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru

Ovaj tjedan počeo je "Mjesec hrvatske knjige" pod sloganom "Nek' ti riječ ne bude strana(c)".
Cilj ovogodišnje manifestacije je ukazati na važnost prevoditelja, te se vinuti daleko iznad državnih granica u prostor književnosti bez granica.
Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru otvorile su Alis Marić, blogerica i urednica portala "Čitaj knjigu" i Ivana Bakija Glavaš, glavna urednica nakladničke kuće "Iris Illyrica".
Gošće su razgovarale o knjigama i književnosti, prevođenju i uredništvu. Publika je imala priliku saznati put koji knjiga mora proći da bi ugledala svjetlo dana, te po kojim kriterijima se biraju naslovi koje izdavačka kuća želi izdati. Alis i Ivana razgovarale su i o tome kako je tekla njihova suradnja u sklopu koje su izdale preko dvadeset naslova, mahom istinitih priča koje su ih obje dirnule. Obje su se dotakle svojih omiljenih knjiga, a publika je čula i pokoju anegdotu iz izdavačkih krugova.
Gradska knjižnica i ove je godine za „Mjesec hrvatske knjige“ pripremila bogat i raznovrstan program, a sljedeći nam u goste dolazi putopisac i autor Goran Blažević (utorak 24. listopada 2023. u 18 sati), zatim alpinist, autor i fotograf Stipe Božić, te Leon Zrile, bloger i autor knjige "Užas kakvih sve ljudi ima".
U suradnji s Dječjim vrtićem Ivana Brlić-Mažuranić knjižnicu će posjetiti sve vrtićke skupine i kroz zanimljive radionice naučiti ponešto i o knjižnici.
Već tradicionalno, cijeli "Mjesec hrvatske knjige" učenici prvih razreda osnovne škole mogu se besplatno upisati u knjižnicu, a učenici biogradske osnovne škole organizirano će doći u posjet sa svojim učiteljicama.

Izvor: GkBnM

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA