24. svibnja 2023.

Sanja Pilić, autorica brojnih dječjih knjiga gostovala u Gradskoj knjižnici

Još jedan tjedan pun događanja Gradska knjižnica Biograd na Moru otvorila je gostovanjem jedne od najpoznatijih i najistaknutijih književnica za mlade – Sanjom Pilić, autoricom brojnih dječjih knjiga, slikovnica, lektirnih naslova, kao i knjiga za odrasle.

Književni rad Sanje Pilić dio je odrastanja gotovo svakog djeteta. Zasigurno nema djeteta koje nije pročitalo barem jednu njezinu knjigu ili slikovnicu. Neki od njezinih najpoznatijih naslova su Mrvice iz dnevnog boravka, O mamama sve najbolje, Sasvim sam popubertetio. Sanja Pilić dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Prvi dan druženja bio je namijenjen djeci mlađeg uzrasta, no interes javnosti bio je zaista velik, pa se na književnom susretu sa Sanjom Pilić moglo vidjeti i dosta odraslih. Rukice u zraku, mnoštvo zanimljivih pitanja i puno smijeha obilježili su druženje s najmlađima.

Vesela atmosfera nastavila se i drugog dana Sanjinog posjeta na druženju s učenicima viših razreda. Sat vremena nije bilo dovoljno za sva pitanja koja su učenici imali za Sanju, a koliko je učenici vole dokaz je i dijeljenje autograma na majice, ruke i pokoji papirić.

Sigurno će ovaj susret sa Sanjom Pilić svima ostati u dugom sjećanju.

gkbnm

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA