02. prosinca 2022.

Projekt "Čitanjem u život"

Na promoviranju knjige i čitanja, niz je aktivnosti, a u mnoge od njih uključila se i biogradska Gradska knjižnica.

Tako je ove godine uz već prepoznatljive književne i poetske večeri, prigodna predavanja i rasprave o književnosti (uz primjerice nedavno održan Okrugli stol) ovih dana upriličila i kviz znanja.

Naime, svima je poznat nacionalni projekt „Čitanjem u život“ u koji se biogradska Gradska knjižnica uključila, te u sklopu toga organizirala prigodne kvizove.

Predviđena su tri kviza, a prvi od njih održan je proteklih dana. Zadovoljni smo odazivom sudionika i pokazanim znanjem, a kako će biti u narednim susretima vidjet ćemo, kažu u knjižnici, jer poznato je da je projekt „Čitanjem u život“ u ukupnoj vrijednosti od 309.414,67 kuna sufinanciran iz Europskog fonda, a provodi se od 8. srpnja 2022. do 8. srpnja 2023. godine.

Drago nam je što u naših građana postoji zanimanje, te nam je pravo zadovoljstvo biti dio tog velikog nacionalnog programa. Organizatori zahvaljuju ekipama, i svim sudionicima, sastavljačima pitanja, te Caffee baru „Škverić“ koji je udomio ovo prvo kvizaško natjecanje u gradu Biogradu. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA