01. prosinca 2022.

Susreti u knjižnici

Prvi hladniji dani ove jeseni, najbolja su prilika za okupljanje u toplim prostorijama, pogotovo onih najmlađih.

No, kako bi im vrijeme bilo adekvatno ispunjeno, organiziraju se različita događanja koja im omogućavaju igru, edukaciju i druženje. Jedan od projekata koji nudi sve to bez sumnje je i biogradska Gradska knjižnica, koja kroz brojne radionice provodi niz takvih susreta s najmlađima. Kroz njih se obrađuju najrazličitije teme na različite načine, te od čitanja i prepričavanja do oslikavanja usvojenih novih spoznaja.

Tako su primjerice proteklih dana knjižnicu posjetili mališani dječjeg vrtića „Cvit“ iz Svetog Filipa i Jakova, te dječica i tete iz igraonice i čuvaonice „Točkica“.
Nakon pročitanih priča, u veseloj i razigranoj atmosferi gradske knjižnice, mališani su rado iznijeli svoje dojmove i to kroz razgovor i crteže. A kako kaže voditeljica ovih radionica Kristina Barbaroša, kroz priču i igru puno se toga nauči, a usvojena znanja su za cijeli život.

Mi smo kroz ova druženja naučili koliko je slikovnica važna u životu, za dobar dan, a posebno za dobar san. I sretni smo što imamo nekoga da nam čita. A knjižničarima biogradske knjižnice zahvalni mališani igraonice „Točkica“ napisali su „Hvala vam što set nas primili i pokazali velikoooo carstvo knjiga.J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA