22. studenoga 2022.

Advent u Biogradu

Kao i ranijih godina u ovo vrijeme počinju pripreme za blagdan Božića. Vrijeme je to koje nazivamo došašće ili advent (što na latinskom znači dolazak).

Na samom početku tog perioda običaj u nas je stavljanje na stol adventskog vijenca sa četiri svijeće, koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću. Tijekom ovog perioda vrše se različite pripreme kako bi se Božić dočekao što spremnije.
Tako i u našem gradu slijedi uređenje grada i javnih gradskih površina koje započinju za koji dan, a Turistička zajednica grada, već je osmislila događanja od čega će veći dio njih biti na otvorenim prostorima.

Stoga će se i ove godine održati će se već tradicionalni Božićni sajmovi, kazala nam je Paula Rogić Dubravica. Oni će kao i ranije biti glavno događanje u Centralnom gradskom parku, a prvi Božići sajam, zakazan je već za subotu 26. ovog mjeseca, s početkom u 18 sati.
Dio adventskih kućica u parku, a u kojima će se prezentirati i prodavati različiti prigodni predblagdanski artikli već je zakupljen no ima još mjesta za sve koji se žele uključiti i biti dio božićne bajke našeg grada.

Tijekom trajanja adventa, svoje sudjelovanje na sajmu najavili su i dječji vrtić, biogradska glazbena škola i drugi sudionici, te će vjerujemo biti veselo i šaroliko čitavo vrijeme ovogodišnjeg iščekivanja blagdana Božića.

Na prvom ovogodišnjem Božićnom sajmu u subotu 26. studenog, uz ponudu naših OPG-ova i njihovih proizvoda, udruga, i drugih ponuđača takozvanog darovnog programa, biti će upriličena i kazališna predstava za djecu „Blagdanske ludorije“ te nastup „023 Banda“, kazala nam je Paula, jer adventsko vrijeme predstavlja božićni duh, a stvaraju ga emocije u našim srcima, te se valja potruditi da ga doživimo i budemo kao djeca koja još jedino znaju cijeniti njegovu radost i čaroliju. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA