30. rujna 2022.

Start četvrte etape Cro Race utrke na biogradskoj rivi

Po lijepom i sunčanom vremenu iz grada Biograda, krenula je četvrta etapa biciklističke utrke „Cro Race“, a koja će u ovoj fazi „odvoziti“ stazu od 219 kilometara put Crikvenice.

Svečani start i predstavljanje najboljih svjetskih biciklističkih ekipa bilo je vrlo impresivno događanje na biogradskoj rivi, kome je prisustvovao i veliki broj okupljenih gledatelja.

Valja kazati kako u ovoj svjetski poznatoj utrci sudjeluje 20. profesionalnih ekipa od kojih su njih 6 sa najvišim World Tour statusom.

Ukupan broj biciklista je 138, a od kojih su dva pobjednici Tour de Francea. Samo u organizaciji utrke sudjeluje 260 ljudi, dok je u sklopu timova njih 310.

Koliki je značaj ove utrke najbolje govori podatak da prijenos uživo prati 310 država, te njih 190 sa sažetim i news formatima.

Ukupna gledanost procjenjuje se na 950 milijuna kućanstava, a tehnički doseg TV prijenosa na šest kontinenata. Recimo još da sudionici ove utrke dolaze iz 26 država, a među njima je i šest hrvatskih predstavnika.

Ova spektakularna biciklistička utrka čiji će kadrovi obići čitav svijet, biti će i iznimna turistička promocija naše zemlje, jer su gradovi i poznate lokacije kroz koje prolaze jedni od najatraktivnijih područja Hrvatske. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA