15. rujna 2022.

Posebno događanje u muzeju

U subotu 17. ovog mjeseca, u Zavičajnom muzeju grada Biograda biti će postavljena posebno zanimljiva izložba.

Sam naziv izložbe „Sjećanje na klapu Tramunatana“ govori sve, jer o ovoj poznatoj i uspješnoj biogradskoj klapi žitelji grada Biograda znaju dosta, a na što bez sumnje valja ponovo podsjetiti.

Na ovoj izložbi biti će postavljeno 20-ak fotografija nastalih u razdoblju od 1968. do 1978. godine, kao i diplome, zahvalnice, priznanja i plakete, te promotivni materijal koji je pratio njihov rad. U posebnoj „muzičkoj“ sobi, gdje će biti izloženi omoti ploča, tekstovi i notni zapisi skladbi izvedenih na Festivalima dalmatinskih klapa u Omišu, posjetitelji će moći poslušati i pogledati sačuvane audio i vizualne materijale i tako upotpuniti doživljaj sjećanja na ovu vrsnu biogradsku klapu.

Svakako valja spomenuti da je kruna uspjeha ove biogradske klape prva nagrada na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 1971. godine.

Organizatori izložbe Zavičajni muzej i Gradska galerija upriličili su prilikom otvorenja izložbe i nastupe domaće ženske klape „Biograjke“ i nastup klape „Foša“ iz Zadra. Poseban gost na otvorenju ove izložbe biti će profesorica Ankica Grgić supruga Nevena Grgića (člana Tramuntane) i suradnica na pripremanju izložbe. J.F.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA