15. rujna 2022.

Početna konferencija projekta Čitanjem u život

Gradska knjižnica Biograd na Moru u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru provodi projekt Čitanjem u život sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu kojeg organizira početnu konferenciju projekta u ponedjeljak 19. rujna 2022. godine u 13 sati u prostorijama Veleučilišta Baltazar (1. kat Gradske knjižnice Biograd na Moru) na koju Vas ovim putem pozivamo.

Projekt Čitanjem u život će se provoditi od 8. srpnja 2022. do 8. srpnja 2023., ukupne vrijednosti 309.414,67 kn, financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (46.412,20 kn) i Europskog socijalnog fonda (263.002,47 kn). Partner na projektu je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Projektom Čitanjem u život unaprijedit će se kvaliteta života osoba ciljnim skupinama (mladima do 25, osobama starijim od 54 godine) kroz razvoj čitalačke kompetentnosti, i osiguravanjem temelja za cjeloživotno učenje, a sve u cilju povećavanja socijalne uključenosti ranjivih skupina.

Kroz projekt će se održati radionica brzog čitanja za mlađe od 25 godina, radionica svladavanja pisanja pismenih tekstova za mlađe od 25 godina, radionica informatičke pismenosti za starije od 54 godine, klub čitanja za mlađe od 25 godina, klub čitanja za starije od 54 godine Književne večeri, dani otvorenih vrata knjižnice, obilježavanje Svjetskog dana čitanja bajki, kvizovi znanja te edukativni izlet Ivaninoj kući bajke u Ogulin.

Više informacija možete pronaći na web stranici Gradske knjižnice Biograd na Moru.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA