13. rujna 2022.

Još uvijek veliki broj gostiju u gradu Biogradu

Već je skoro polovina mjeseca rujna, a sezona u gradu Biogradu na Moru i dalje traje. Iako se broj gostiju pomalo smanjuje jer je počela i nova školska godina, trenutne brojke govore u prilog izuzetno dobroj turističkoj sezoni.

Naime, ovih dana prema sustavu e-Visitor u gradu boravi preko pet tisuća gostiju što je za ovo vrijeme više nego zadovoljavajuće, a i najave za nastavak sezone odnosno posezonsko razdoblje ulijevaju opravdani optimizam turističkim djelatnicima. Ako kažemo da je samo u kolovozu u gradu Biogradu boravilo 54.428 gostiju koji su u tih mjesec dana ostvarili 402.254 noćenja, onda slobodno možemo tvrditi kako se dosadašnji uspješni turistički trend nastavlja i dalje.

Usporedi li se to sa rekordnom 2019. godinom onda je to 3% manje u dolascima i 6 % manje u broju ostvarenih noćenja. Uopće dva „najljetnija“ mjeseca koje nazivamo „špica sezona“ srpanj i kolovoz, već su premašila rekord iz 2019. godine ostvarivši 111.372 dolaska i 778.924 noćenja domaćih i stranih gostiju, što je iznad svih očekivanja.

Dobar kolovoz i dobar početak rujna potvrđuju da se s pravom očekuje i jednako tako dobar nastavak ovogodišnje turističke sezone u gradu. Valja kazati kako su uz sve pripreme i kvalitetno odrađene poslove vezane uz turizam i vremenske prilike također išle na ruku, onda je to svakako dodatni bonus biogradskom turističkom ljetu.

Sada je nešto manje gužvi i više mira, ali to ne umanjuje draž odmora, naprotiv mnogima upravo to odgovara. Kako trenutna slika potvrđuje, na plažama još uvijek ima dosta kupača, a u večernjim satima i šetača, kao i posjetitelja na prigodnim priredbama, sakralnim, glazbenim i drugim događanjima koja se održavaju u gradu na više različitih lokacija i s različitim sadržajima, onda se već sada može govoriti o, ne samo uspješnoj, već i kvalitetno odrađenoj turističkoj sezoni, koja i dalje traje. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA