05. rujna 2022.

Početak nove školske godine 2022./2023

Kao i diljem zemlje u gradu Biogradu na Moru započela je nova školska godina. Nakon dvogodišnje pauze školsko zvono oglasilo se u ranim jutarnjim satima uz veliki broj učenika i veselu graju na kakvu smo svi u takvim situacijama navikli.

Konačno smo dočekali normalnu školu, nastavu, učenje i druženje bez ikakvih ograničenja, složni su roditelji. Za učenike viših razreda kratka jutarnja nastava i raspored trajao je od osam do devet sati, a potom su pristigli i učenici nižih razreda koji su došli u svoje stare učionice kako bi preuzeli udžbenike, odnosno radni materijal.

Zadnja skupina ovoga prvoga dana škole bili si dakako prvašići. Oni su se u deset sati okupili ispred škole, uglavnom u pratnji roditelja, mama, tata, rodbine i slično, a potom ih je u prostoru školske sportske dvorane primio i pozdravio ravnatelj škole Joško Brtan.

Nakon prigodnog pozdrava ravnatelj Brtan zaželio im je sretan početak nastave u ovoj školskoj godini, kao i nastavak školovanja, te napomenuo kako ova škola nudi bezbroj mogućnosti za učenje ali i izvanškolske aktivnosti, a učiteljice su te koje će ih postupno uvesti u sva ta zbivanja i mogućnosti.

Ove školske godine škola je u prve razrede upisala 81 učenika. Od toga broja u matičnoj školi u gradu Biogradu 66, a u područnim školama Tkonu osam, te u Raštanima Gornjim sedam učenika prvih razreda.

Za novo pristigle prvašiće kraći prigodan program satkan od pjesme i recitacije, pripremili su učenici ove škole, prošlogodišnji četvrtaši učenici učiteljice Maje Pilipović, te im također uz prigodan tekst, zaželjeli srdačnu dobrodošlicu u ovu školu.

Valja još istaknuti da su svi učenici škole dobili raspored nastave u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, a učenici putnici i raspored autobusnih linija koji je usklađen sa nastavom u školi. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA