09. rujna 2022.

Uspješan nastavak aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa

Nakon ljetnih mjeseci nastavlja se još intenzivnija djelatnost Gradskog društva Crvenog križa grada Biograda.

Između brojnih aktivnosti izdvajamo onu dragovoljnog prikupljanja krvi s kojom se ovo Gradsko društvo slobodno može ponositi. Naime u svojim aktivima uz grad Biograd i susjedne općine, koje svojom djelatnošću obuhvaća biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa, odaziv darovatelja uvijek je na zavidnoj razini, a i mladih novih članova sve je više, što je za svaku pohvalu.

No, iako se tijekom ljeta i sezone taj broj ipak malo smanji zbog brojnih radnih i drugih obaveza darovatelja, već ovih dana svjedoci smo pojačane aktivnosti i na tom planu. Kako doznajemo iz Gradskog društva CK Biograd na Moru u akciji održanoj proteklih dana u aktivu Pakoštane odaziv je bio više nego dobar. Naime, postignut je godišnji rekord ovoga aktiva te je prikupljeno 48 doza krvi, dok je samoj akciji pristupilo čak 53 darivatelja.

Dokaz je to da smo jedna velika složna obitelj koju spaja najplemenitiji čin ukazuje i dolazak na ovu akciju našeg Tihomira iz DDK aktiva Otok Pašman, kako bi na svoj 65. rođendan posljednji put na terenskoj akciji dao krv. To su naši heroji, tihi, i samozatajni ali uvijek u službi humanosti, kazala nam je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Gradskog društva Crvenog križa.

Zna li se pri tom kako jedna doza krvi može spasiti tri života, jasno je o čemu je riječ i koliko je ta humanost velika. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA