29. kolovoza 2022.

Ljetni (turistički) karneval

Veliki, ljetni karneval u gradu Biogradu postaje već tradicija i dio turističke ponude grada tijekom sezone. I ovoga ljeta nakon dvogodišnje pauze, biogradska je riva ponovo oživjela uz vesele karnevalske povorke, glazbu, ples, šale i sve što uz to ide.

Domaća karnevalska udruga „Tome Krnjeval“ organizirala je ovoljetno karnevalsko ludilo, a s osam gostujućih skupina nikako nije mogla pogriješiti. Sve su to naše kolege iz udruga susjednih mjesta i šire, te smo mi na njihovim karnevalima česti gosti. Bila je to prilika im uzvratimo gostoprimstvo, a ljeti tijekom sezone to je ujedno i dio programa za goste našega grada, turiste, kazala nam je Ines Miloš predsjednica domaće udruge.

Vesele gostujuće skupine okupile su se ispred bazena biogradske „Ilirije“, te u povorci uz glazbu i živopisne odore napravile „đir“ oko Poluotoka i dakako privukle pažnju svih nazočnih turista kojih je u gradu još vrlo veliki broj.

Nakon šetnje gradom predstavljanje skupina uslijedilo je na pozornici Narodnog trga (Trg Brce), a kako su se predstavili trebalo je samo vidjeti i doživjeti. Bilo je tu pjesme, plesa, šaljivih komentara ali i druženja uz okrepu, jela i pića.

Gosti grada, oni duž poluotoka i oni koji su za povorkom došli na Narodni trg, doista su mogli uživati u veseloj atmosferi i šarenilu odora, te druženju s karnevalistima s kojima su se mnogi slikali i slikali…J.F.

{gallery}Ljetni (turisticki) karneval{/gallery}

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA