16. kolovoza 2022.

Sedmomjesečni rezultati Turističke zajednice grada Biograda

Dok u gradu još uvijek traje takozvana "špica", možemo slobodno reći kako je ovogodišnja turistička sezona nadmašila sva očekivanja.

Potvrđuju to i sedmomjesečni rezultati Turističke zajednice grada, a prema kojima je u tom periodu u gradu Biogradu boravilo 119.691 turista. Ta brojka gostiju ostvarila je također i znatan broj noćenja, točnije 677.344.

U odnosu na prošlu godinu kada je broj gostiju za prvih sedam mjesecu bio 82.539, a ostvareno 499.759 noćenja, evidentno je povećanje za gotovo 30-ak posto, što svakako raduje i obećava, jer izuzetno dobra popunjenost kapaciteta i u kolovozu potvrđuje kako se s pravom i nadalje mogu očekivati dobri rezultati, a u konačnici i novi rekordi.

Da je ovih dana "ljetna gužva" na svim mjestima u gradu od plaža gdje je to najočitije, a potom i svim drugim mjestima, cestama, ulicama, parkiralištima, parkovima, autobusnoj postaji, a o trgovinama i uličnim prodajnim punktovima da se i ne govori. Lijepo i sunčano, točnije vruće vrijeme i nadalje pogoduje turistima, koji uglavnom pune sve vrste smještajnih kapaciteta od hotela, kampova, privatnog smještaja, vikendica i dakako nautike.

Da su svi kapaciteti dobro popunjeni, najbolje potvrđuje podatak da i danas, polovinom kolovoza u gradu još uvijek boravi oko 14.000 gostiju, što je svakako i optimizam za posezonsko razdoblje, a u konačnici i čitavu sezonu koja će bez sumnje opet bilježiti dobre rezultate, točnije rekorde. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA