13. kolovoza 2022.

Dječje igre na gradskom mulu

Veselje i smijeh, natjecateljski duh a prije svega zabava za mališane još jednom se odigrala na biogradskom glavnom mulu, jer kako drugačije okarakterizirati još jedno natjecanje i druženje mladih koje je pod nazivom „Dječje litnje igre“ upriličila biogradska Turistička zajednica.

Uz podršku Udruge za očuvanje starih tradicijskih igara grada Biograda, osmišljena je varijanta prikladna za najmlađe kako bi se tijekom ljeta i oni zabavili na jedan „morski“ način, što se pokazalo kao iznimno zanimljiva ideja.

Tako se i ovom prigodom na biogradskom mulu okupio veliki broj mališana i njihovih roditelja, a natjecanja su za mnoge bile već dobro poznate discipline. Najpopularnije je bez sumnje skakanje u vrećama za koje se prijavio veliki broj djece te se moralo odvijati u više navrata, dakako prema dobnim skupinama. Kako se to trčalo, padalo a tek borilo, pogotovo one najmlađe, bilo je pravo zadovoljstvo gledati i pljeskati im dakako. Jer natjecatelji su bili dobi od 2 do 14 godina. Stoga ne čudi što su nekima od njih uz naše povjerenstvo odnosno stručno vodstvo ovih igara, sve vrsnih i iskusnih sportskih djelatnika, pomagali i roditelji.

U svakoj skupini prva tri mjesta zaslužila su medalje, koje su na koncu dobili i oni najuspješniji u finalnim okršajima. Nakon skakanja u vrićama, uslijedilo je i prenošenje jaja u žlici, pucanje balona, poznata gusjenica, a sve je završilo kao i kod velikih ljetnih igara potezanjem konopa.

U svim disciplinama maleni su dali sve od sebe i žestoko se borili a u žaru igre bilo je i padanja, možda i poneka suza ali najviše smjeha, zadovoljstva njih i njihovih roditelja, koji se bez sumnje proveli kvalitetno vrijeme sa svojom djecom.

Vjerujemo da bez obzira na medalje, tko ih je osvojio više tko manje, one su ipak u drugom planu ispred druženja djece s vršnjacima ali svojim roditeljima što je od neprocjenjive važnosti za sve. A ako se tako nastavi i s toliko ljubavi i žestine bori na „terenu“ ni za stare tradicijske igre nema straha, one će barem na obali, uvijek biti dio sadržaja za turiste u ljetnom periodu i vrijeme turističke sezone. J.F

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA