12. kolovoza 2022.

Mladi obilježili svoj dan

Druženjem, zakuskom i pjesmom, te dodjelom nagrada najboljim sportašima grada, obilježen je Međunarodni dan mladih 12. kolovoz.

Prigodno druženje uz ovaj dan organizirao je biogradski Savjet mladih koji se oformljen u gradu prije nekoliko mjeseci, a za njegovu predsjednicu izabrana je Lucija Duratović, za zamjenika Dominik Pelicarić, dok su članovi Anđela Knez, Ante Kapitanović, Šime Škoro, Danijela Mara Tolić i Stela Knez.

Mladi su spremni za brojne aktivnosti, no nešto aktivnije ipak nakon ljeta, kazala nam je predsjednica Lucija Duratović. Obilježavanje ovog Dana mladih bila je prilika da se ipak nešto uradi i pokaže aktivnost mladih u gradu Biogradu, dodala je ona.

U pomoć mladima prilikom organizacije ove priredbe koja je upriličena na otvorenom prostoru Narodnog trga u pomoć je priskočila Udruga „Nada“ koja je pripremila zakusku i slastice koje su posjetitelji mogli besplatno kušati.

Istom prigodom, a u suradnji sa Sportskom zajednicom grada dodijeljene su nagrade najboljim sportašima, a među kojima je veliki broj mladih, posebno onih koje nazivamo „mlade nade“. Za najboljeg sportaša grada proglašen je Luka Šangulin iz JK Britva, najbolja sportašica je Veronika Babara iz RK Biograd, a najbolja ekipa su Stipan Barišić (3. u svijetu) i Domagoj Pribilović iz Sportskog ribolovnog društva Podlanica.
Biogradske sportske nade, one o kojima će se još zasigurno čuti su Maroje Morožin JK Britva, Jure Kadija-Mini Sunce, Luka Pelicarić-PK Dupin, Sara Ivanović-AK Biograd, Nika Zorica—Mini Sunce, Ante Gašpar i Tonina Šarić iz AK Biograd.

Svim nagrađenim sportašima i njihovim trenerima iskrene čestitke u ime svih žitelja grada uputila je voditeljica i novinarka BnM radija Branka Pelicarić. Nastavak druženja uz jelo i piće te koncert Zorana Jelenkovića ovo se događanje na Narodnom trgu može smatrati vrlo uspjelom priredbom članova Savjeta mladih grada Biograda. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA