09. kolovoza 2022.

Plodovi Međimurja u biogradskom parku

Nakon predstavljanja Vukovarsko-srijemske i Karlovačke županije, svoje su proizvode u gradu Biogradu predstavili i OPG-ovi Međimurska županije.

Naime, riječ je o županijskoj suradnji, kroz koju se promoviraju proizvodi domaćih poljoprivrednih gospodarstava na obali, tijekom turističke sezone, koja je ovoga ljeta zaživjela i u našem gradu.
Tako su se do sada i biogradskom gradskom parku sa svojim autohtonim proizvodima predstavili domaći proizvođači gore spomenutih županija, a ovi potonji su ovi iz Međimurja. Što su oni ponudili Biograđanima i žiteljima susjednih mjesta te gostima grada kojih je veliki broj ostaje da se vidi.

Svakako valja razgledati, doznati nešto o proizvodnji, te kupiti barem neke od tih zdravih domaćih proizvoda kojih je na našem tržištu nažalost sve manje. Međimurska gospodarstva ponudila su primjerice poznati međimurske sorte krumpira, graha, vinskog octa, meda, pa i danas dosta traženog magarećeg mlijeka.

Ponuđeni su i premium proizvodi dobiveni na tradicionalan način iz prirodnih sastojaka od višnjevca, orahovca, travarice i slično, a u ponudi se našao i Eko Gorušica, mali OPG-sa biodinamičkim uzgojem, permakulturom…Hrana koju uzgajamo, kažu vlasnici, proizvedena je po najvišim standardima od sjemenke do stola po metodama biodinamike, regenerativne poljoprivrede te permakultura. Hrana koju kod nas kupujete proizvedena je u skladu sa mjesečevim mjenama i ciklusima prirode i s minimalnim utiskom na tlo i život u njemu….

Jedan od najzanimljivijih ponuđača svakako je i ponuda vina i rakija. Točena bijela i crna vina, vina u buteljama, likeri i rakije, sve to valja probati upoznati se s proizvodnjom ,jer svako područje ima svoje male tajne, kažu ponuđači OPG-eva iz Međimurske županije. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA