05. kolovoza 2022.

Biogradska noć 2022.

Jedno od najvećih biogradskih ljetnih događanja bez sumnje je „Biogradska noć“.
Kao i brojne druge priredbe koje se protekle dvije godine zbog korone nisu mogle održati, tako se i ova velika i značajna „fešta“ ovoga ljeta konačno vraća na velika vrata.
Poznato je naime da je Biogradska noć tradicionalna turistička fešta posvećena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i danu hrvatskih branitelja, a održava se u organizaciji Turističke zajednice grada i Grada Biograda.
Uz iznimno dobru sezonu ovoga ljeta kada je broj gostiju davno premašio brojku od 15.000 pripremljeni program za ovu biogradsku noć ponovo je raznolik i prepoznatljiv, a što potvrđuje činjenicu i naša nadanja da se pomalo ali sigurno, ipak vraća sve na staro.
Zadovoljstvo je bilo gledati tu masu ljudi koji su večeras „prodefilirali“ biogradskom rivom a na kojoj se odvijao jedan već zaboravljeni „mouving“ uz štandove duž rive ali i kulturno zabavni program ispred zgrade Gradske uprave. Uz bogatu ponudu gastro specijaliteta zabavni program u kome su nastupili Neno Belan & Fiumensi, klapa „Kampanel“ tu su i posebni doživljaji ove noći koje dočaravaju razni zvučni i svjetlosni efekti, a čiji vrhunac je i ovoga ljeta bio defile osvjetljenih brodova, te spektakularni piromuzički vatromet.
I dok su na štandovima domaći i gostujući OPG-ovi, te udruge i društva nudili različite proizvode na kušanje i kupovinu, koji su uvijek, pa tako i sada imali svoje posjetitelje, odnosno konzumente, mnogi su šetali gradom, razgledali slušali… Jer u isto vrijeme na pozornici ispred zgrade Gradske uprave posjetitelje su zabavljali Neno Belan i Fiumensi, te klapa „Kampanel“, a koja je bez sumnje osvojila srca i onih koji ju znaju, ali i onih koji su je ove večeri slušali po prvi put.
Što reći o sadržajima ove večeri kada slike najbolje govore i opisuju ovo veliko biogradsko događanje koje je poznato pod nazivom „Biogradska noć“. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA