22. srpnja 2022.

Brojna događanja svaki dan

Ljeto je i puna turistička sezona u našem gradu. Brojni gosti, njih oko 11. 000 uživaju u lijepom toplom vremenu, moru, ali i šetnjama u večernjim satima. Najčešće je to uz nezaobilaznu rivu ali i na drugim gradskim lokacijama, poput parkova, ljetnog kina, popularnog Trga Brce, a gdje se za njih gotovo svakodnevno održavaju brojne i raznovrsne priredbe.

Jedna od rekli bismo usputnih, koje nisu posebno ugovarane i ne zahtijevaju posebne uvjete su razni performansi poput ovog koji smo zabilježili na biogradskoj rivi ispred zgrade Gradske uprave. Ovaj simpatični dvojac koristi svoje umijeće, te na ljetnim turnejama zabavlja goste, koji su ih, gdje god bili lijepo i toplo primili, pa je tako bilo i u gradu Biogradu. Žongliranje i druge „vratolomije“ izgledale su tako jednostavne, ali samo izgledale. Jer svi znamo da se u tu vrstu umjetnosti mora uložiti puno, puno truda i vježbe.

Znala je to očito i publika na biogradskoj rivi koja se okupila u velikom broju, te ih bodrila i pljeskala, a mladi umjetnici osjetili su povezanost i to je ta uzajamna draž koju valja znati postići. Sve u svemu više priredbi različitih žanrova uvijek je dobar recept za turističku ponudu, jer tako svatko od gostiju može pronaći nešto za sebe, a performeri su uvijek bili zanimljivi i očito dobro došli. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA