21. srpnja 2022.

Ponuda domaćih proizvoda u Centralnom gradskom parku

U sklopu programa raznovrsnih događanja kojima se nastoji obogatiti turistička sezona, upriličeno je u gradu Biogradu i „gostovanje“ domaćih proizvođača.
Suradnja je to na županijskoj razini, a biogradska Turistička zajednica osigurala je u vremenu od 19. do 23. ovog mjeseca predstavljanje OPG-ova iz Vukovarsko - srijemske županije. Tako je nakon glazbe koju obično slušamo u Centralnom gradskom parku, zaživio jedan drugi oblik druženja, ponude i potražnje, kušanja i kupovanja, svega onoga što se u takvim prilikama nudi. A vrijedni ljudi iz kontinentalnog djela županije, rado su pokazali što proizvode i ponudili na kušanje, a mnogi su prepoznali kvalitetu, jer domaće je domaće.
Od sedam izlagača i jednog Agroklostera koji ih objedinjuje, mogli smo vidjeti rezultate tih, kako često kažemo, vrijednih ruku djelo. Imamo svega od mesa, jaja, orašastih plodova, meda, sokova, mesnih prerađevina i slično, no ovom prigodom odabrali smo asortiman koji se može transportirati jer ipak je ljeto, kažu izlagači. No ono što nam je posebno privuklo pažnju je sok od aronije, za koji njegov vlasnik kaže da je izuzetno dobar za zdravlje a aronija kao biljka nije puno zahtjevna te ju rado uzgaja i najčešće prodaje „na kućnim vratima“ a tek manji dio u poklon paketima za primjerice blagdane, Božić i Novu godinu.
Posebna ponuda meda od bagrema i drugih vrsta također je privukla pozornost posjetitelja kao i uvijek zanimljivi suhomesnati proizvodi. Kulen, kulenova seka, kobasice, slanina, te dakako nezaobilazni sirevi u svim kombinacijama, a simpatični izlagači nisu ni malo štedjeli svoje proizvode već nudili i nudili na kušanje. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA