19. srpnja 2022.

Večer u zagrljaju priča

Narodni trg u gradu Biogradu bio je bajkovito mjesto u kome su se mogle čuti priče i bajke za velike i male.

Naime, pod nazivom „U zagrljaju priča“ na trgu su se pojavile „Pričalice“. A susret s njima znači priče i priče ili točnije priča do priče, koje smo uvijek rado slušali. Da, pa zašto ne i danas, večeras kada imamo priliku družiti se s pravim pričalicama koje bez sumnje znaju kako se priča, priča.

Dokazale su to tijekom večeri kroz interpretaciju brojnih priča i bajki, a koje su najmlađi posjetitelji pažljivo slušali i upijali dok su malo stariji dozvolili da nas ponovo vrate u djetinjstvo. Jer pričalice su nam zorno približile svaku od priča koje smo uvijek rado slušali ali iz njih i učili, te ih je dobro ponovo čuti i ponovo usvajati njihove poučne i mudre pouke.

Uče nas one o dobroti, istini, poštenju i drugim vrednotama na koje smo možda pomalo i zaboravili. Dočarale su nam to ponovo pričalice kroz priču s puno žara, šarma i dakako talenta za prenijeti priču, a što nikako nije lako.

U odabiru za ovaj nastup na biogradskom Narodnom trgu imali smo čuti priču o vuku koji je s puno truda poteškoća naučio čitati ali kroz to iskustvo stekao prijatelje, što je daleko najvažnije u čitavoj priči, a priču je predstavila pričalica Jadranka Dunatov. Potom su se redale priča o istini Nine Dokoza, simpatičnu „proždrljivicu“ predstavila je kroz priču Iva Marinović, dok su mala vila i žabica djevojka u i interpretaciji Željane Buljat i Sanje Grgin, a potom i Vodonoša Ivane Zrilić dobile zaslužene simpatije gledateljstva i veliki pljesak. Jer sve je to izvedeno s puno jubavi prema priči i želje da ju na najbolji mogući način prenesu gledateljima, što im je bez sumnje i uspjelo. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA