19. srpnja 2022.

Susret klapa na Narodnom trgu u Biogradu

Da je susret klapa već tradicionalno događanje u gradu Biogradu tijekom ljeta i turističke sezone, nije potrebno ni naglašavati.

Naime, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije, biogradsko turističko ljeto ponovo je zaživjelo s bogatim raznovrsnim programom, pa tako i pjesmom i to dakako onom klapskom. Jer, klapska pjesma od uvijek je bila sinonim za Dalmaciju i ostala kao trajna uspomena na minulo vrijeme, ljude i običaje ovog podneblja. Stoga je Turistička zajednica grada pod „obvezno“ uvrstila u program ljetnih događanja, koja će obilježiti i ovogodišnju turističku sezonu.

Na ovoljetnom susretu klapa na biogradskom Narodnom trgu nastupilo ih je pet, no sve su izvele po tri pjesme predviđene u programu ali i one dodatne na zahtjev brojne publike. Tako su nastupile muška klapa „Skradinski buk“ iz Skradina, ženska klapa „Preženca“ iz Zadra, mješovita klapa Žirje, te klapa „More“ iz Šibenika. Na koncu i dobro poznata klapa „Bunari“ iz Vodica. Prostor na Narodnom trgu bio je popunjen do zadnjeg mjesta, kao i okolni zidići, a zadovoljna publika nije žalila svoje dlanove da ih nagrdi zasluženim pljeskom.

Voditeljica programa i novinarka domaće radio postaje Branka Pelicarić koordinirala je između publike i klapa, te za svaku od njih kazala nešto iz njihovog rada i rezultata rada, koji nikako nisu mali ni zanemarivi, a sve kako bi ih posjetitelji što bolje upoznali. A kako ih je najbolje upoznati do kroz pjesmu. I što još reći, redali su se poznati napjevi uz koje je na koncu i publika zapjevala. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA