11. srpnja 2022.

"Summer Art Festival" - radionice za sve uzraste

Ovogodišnje biogradsko ljeto nudi pregršt kulturno zabavnih sadržaja, a neke od njih doista vrijedi i posebno istaknuti. Jedno od takvih događanja su kreativne radionice koje su ovih dana zaživjele u ambijentu "Lavander" Lounge Bar biogradske "Ilirije", a predstavljaju zanimljivu novinu u turističkoj ponudi grada tijekom ove turističke sezone.

Radi se o radionicama za djecu i odrasle, domaće i strane goste koji se žele iskušati u nekim od ponuđenih mogućnosti, kreativno izraziti, ali i ponešto i naučiti kroz sudjelovanje u njima jer kreativne vještine slikarstva i drugih umjetničkih tehnika uvijek su privlačile pozornost i želju pojedinca da se i sam iskuša u nekoj od njih. Stoga je ovo prilika koju valja iskoristiti, a idejna začetnica i realizatorica ovog projekta u gradu Biogradu je Klara Ivanović, dizajnerica tekstila i odjeće te, dizajna površine.

Projekt smo nazvali "Summer Art Festival", kazala nam je ovom prilikom, jer kroz radionice nastojimo obuhvatiti i odraditi što više tema i okupiti što više sudionika različitih dobnih skupina. Radionice se održavaju subotom u prijepodnevnim satima od 10 do 11 sati, a trajat će kroz čitavo ljeto. Za sada smo zadovoljni odazivom i zanimanjem za sudjelovanje u njima, a posebno raduje rad s najmlađima, među kojima ima doista puno darovite djece.

Svaka radionica biti će tematski određena, a danas primjerice crtamo "Mafin". Radimo na način da koristimo uglavnom tehniku akvarela i to onu baznu, jer dobra baza ili osnova, je ono što poslije obilježava čitav konačni uradak. Budući da je riječ ljetnim kreativnim radionicama namijenjenim većim dijelom turistima, točnije ljudima na odmoru, te je njihov boravak, pa tako i rad u radionicama i vremenski ograničen, nemamo na žalost mogućnosti za neku nadgradnju u stvaranju. No, bitno je da oni nauče kako se koristi tehnika i osjete draž stvaranja te da se osjećaju dobro u toj aktivnosti, a oni doista uživaju.

Svi uradci koji nastaju na radionicama nose se kući za uspomenu dok će dio radova domaćih sudionika na kraju ljeta biti izložen, kazala nam je Klara Ivanović. A da se oni osjećaju stvarno dobro i razigrano najbolje potvrđuju i naše fotografije sa jedne od radionica. Od olovke i čistog papira uz stručno vodstvo, savjete i rekli bismo puno ljubavi za rad s polaznicima, koji je vidljiv „golim okom“ doista nastaju prava mal remek djela, jer u svakom od nas "čuči" umjetnik kako je kazala jedna mama, sudionica ovog događanja. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA