08. srpnja 2022.

Puna turistička sezona u gradu Biogradu

Broj gostiju ovogodišnje turističke sezone u gradu Biogradu bilježi brojku od preko 10.000 gostiju što je podatak koji najbolje govori o njezinoj uspješnosti.

Naime, prema podacima e-Visitora, na dan 7. srpnja u gradu boravi 8.749 gostiju, a u biogradskim lukama 1.853 nautičara. U odnosu na rekordnu 2019. godinu broj gostiju je na istoj razini, dok je broj nautičara u našim lukama veći za 16%. Kada je o strukturi gostiju riječ i dalje su to mahom Slovenci, Česi, Hrvati, Slovaci i Poljaci, koji najčešće popunjavaju smještajne kapacitete u kampovima i privatnom smještaju, a potom i hotelima. No, nešto više takozvanih zapadnih gostiju, što će reći Austrijanaca i Nijemaca, evidentirano je u nautici, a koji su i inače redoviti gosti u našem akvatoriju, te ne čudi podatak da ih je ovoga ljeta i nešto više nego uobičajeno.

Nastavak sezone i njezina „špica“ svakako će donijeti još dobrih rezultata, a na nama je da se pobrinemo da nam gosti budu zadovoljni i da nam opet dođu, kažu turistički djelatnici. Što se ponude tiče puno je toga na usluzi gostima, barem što se tiče hrane i pića, ponude brzih zalogaja duž šetnice, odnosno plaže tijekom dana.

Naravno ne manjka ni ponude zabavnih igara i rekreacije u moru, što je zanimljivo najmlađima ali i onima malo starijima koji su od „akcije“ jer nije sve u ležanju na plaži reći će neki. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA