06. srpnja 2022.

Zajednička izložba FAR ABOVE THE WORLD Lea Popinjač i BALET KAO NAJVAŽNIJE SKULPTORSTVO Vladimir Pilinger - 8. srpnja 2022. u 21 sati

U nastavku turističke sezone 2022. u Zavičajnom muzeju u Biogradu u suradnji sa Gradskom galerijom biti će otvorena zajednička izložba FAR ABOVE THE WORLD - Lea Popinjač i BALET KAO NAJVAŽNIJE SKULPTORSTVO - Vladimir Pilinger.

Na izložbi FAR ABOVE THE WORLD će biti postavljene prostorne slike - četiri poliptiha nastala spajanjem segmenata dimenzija 80x160 cm i 90x70 cm, te deset manjih formata raznih dimenzija u kombiniranoj tehnici na akvarel papiru. Radovi su nastali u 2021. godini.

Izložba BALET KAO NAJVAŽNIJE SKULPTORSTVO će nam predstaviti skulpture u drvu i unikatne uporabne predmete (vaze, zdjele, tanjuri, čaše, lavandini, sviječnjaci, stalci, cvijeće, oblici voća (jabuke, kruške, grožde), gljive, olovke, kutije za nakit, olovke, jaja i kugle) u maslini, šimširu ili ebanovini, kao i nekim egzotičnim vrstama drva.

Svečanost otvorenja će biti održana u petak 8. lipnja 2022. u 21 sati!

Izložbu će uz prisustvo autorice prigodno predstaviti: Draženko Samardžić, Zavičajni muzej i Tonći Jeličić, Gradska galerija Biograd.

Izložbu će otvoriti Gradonačelnik Ivan Knez.

Glazbena podloga: Tomislav Milačić, saksofon!

Posjetitelji će izložbu moći razgledati do kraja mjeseca u Zavičajnom muzeju u Biogradu. Radno vrijeme Muzeja je radnim danom 8-14 i 18-21, subotom 9-12 i 18-21 sat ili prema najavi na tel.: 023 383 721 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA