03. srpnja 2022.

Dogovorena suradnja gradova Biograda na Moru i Čakovca

Grad Biograd posjetila je delegacija grada Čakovca, te je je tom prigodom dogovorena i suradnja na više planova.

Gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini i biogradski gradonačelnik Ivan Knez, razmijenili su iskustva i dogovorili niz mogućnosti buduće suradnje dvaju gradova. Između ostalog to se odnosi na područja u gospodarstvu, obrazovanju, turizmu, kulturi i drugom poljima, a koje bi mogle uskoro i zaživjeti u praksi.

Bio je to bez sumnje koristan susret, a posebno činjenica što smo utvrdili temelje buduće suradnje i to kroz nove mogućnosti, kazao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez. Ovaj posjet Čakovčana gradu Biogradu dakako nije prošao bez njihovih mažoretkinja i posebno nadaleko poznate „Zrinske garde“.

Stoga je u subotnje predvečerje bilo vrlo živopisno i zanimljivo za brojne goste koji borave u gradu ali domaće žitelje. Svakako moramo naglasiti kako je goste iz Čakovca na biogradskoj rivi dočekao domaći puhački orkestar, a uz koji su mlade i lijepe, dobro raspoložene čakovečke mažoretkinje odmah zaplesale.

Po prvi puta tijekom pune turističke sezone biogradska je riva zaživjela i pokazala svu raskoš ovog prostora ispred zgrade Gradske uprave i mora, na kojoj se uglavnom zastane, jer uvijek nudi neke zanimljive sadržaje tijekom ljeta i turističke sezone.

I ovo je bila jedna od takvih prilika, posebno pojava predstavnika iz čakovečke udruge „Zrinske garde“, koji su s pravom i ponos svoga garda. Ponosni što promoviraju povijesnu, kulturnu i vojničku baštinu slavne plemićke hrvatske obitelji Zrinski.
Promenada oko Poluotoka uz biogradsku Gradsku glazbu te nastupe gostujućih mažoretkinja, obilježen je ovaj prvi vikend i puni početak turističke sezone u gradu Biogradu. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA