22. kolovoza 2022.

Večer slavlja i molitve 5.000 duša s Alanom Hržicom u Biogradu na Moru

Alan Hržica s pratećim sastavom vrhunskih glazbenika, održao je dosad najveći koncert suvremene kršćanske glazbe u Biogradu na Moru. Na proplanku kampa Sv. Dominika, iznad Jadranske magistrale, nazočio je impresivni broj posjetitelja, oko 5 tisuća duša.

Koncert je organizirao Grad Biograd na Moru. Gosti iznenađenja, fra Ivo Pavić i fra Božo Mandarić, koncert u kraljevskom gradu u Srcu Jadrana obogatili su molitvama koje dopiru u srce i velikom evanđeoskom istinom da je Bog u svoj svojoj sili u stvari tražio i našao nas.

Još potrebniji i snažniji nego ikad u trosatnom programu zajedništva, molitve i uzdizanja glasa Bogu posjetitelji su nadopunjavani popularnim, svevremenskim duhovnim pjesmama Alana Hržice kao što su Dijete ponizno, Golgota, Srce predajem TI, Ime Ti je Sveti.

Boga se može slaviti na razne načine, Alan ga slavi pjesmom. Takvo pjevanje rađa veliko zajedništvo pjevača i naroda i pjesme. Onome tko je otvorenog srca, pjesma je trenutak za Božje djelovanje i duhovno pomazanje. Naime, najimpresivniji, najemotivniji trenutak koncerta je bio kada je oko pet tisuća duša gromoglasno zapjevalo Ješuu, pjesmu s posljednjeg Alanovog albuma Pod Tvojim pogledom koji je ove godine nominiran za prestižnu nagradu Porin.

Alan Hržica​, jedan od najistaknutijih imena kršćanske glazbene scene u Hrvatskoj, ​dobitnik je glazbene nagrade Porin za album Kamenita vrata live, snimljen 2014. godine na koncertu koji je održan ispod samih Kamenitih vrata. Taj impresivni koncert pokrenuo je pravu lavinu sličnih duhovnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj.

Izuzetno popularni Alan je obiteljski čovjek koji sa suprugom Ricardom ima dvoje djece. Uz dinamičan glazbeni radni tempo, istovremeno je i voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo, koja je jedna od najvećih molitvenih zajednica u Hrvatskoj.

 
IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA