17. listopada 2020.

Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog

„Razlistaj se! moto je pod kojim se ove godine odvija manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ koja je posvećena planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.
Tako će se i ovogodišnji Mjesec knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog odvijati pod tim motom. Biogradska Gradska knjižnica već je dugi niz godina sudionik ove manifestacije pa će tako biti i ove godine. Međutim zbog epidemioloških prilika i mjera koje one diktiraju neće se moći realizirati niz uobičajenih događanja na koja smo navikli, poput druženja sa književnicima, pjesnicima, putopiscima…
Ipak manifestacija će ipak biti obilježena, a među uobičajenim aktivnostima knjižnice u to vrijeme je besplatan upis prvašića u knjižnicu kao i napomena da se na vrijeme ne vraćene knjige mogu vratiti bez naplate zakasnine. Tu su i ponude za sudjelovanje u online kvizu, a također i svakodnevna preporuka knjižničara koju knjigu biste mogli pročitati.
Na samom početku biogradski knjižničari predložili su roman „Dvoslojno staklo“ Halldora Thoroddsena za koji kažu da je velika pripovijest izrečena u malo riječi. Djelo govori o našem postojanju i smislu, ispunjenom ženskom mudrošću i oštrim uvidom u život i smrt, a što svakako intrigira. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA