03. srpnja 2023.

Predstava Kazališne družine Ritam Igre "PRIČE IZ VUKOVARA", autora Pere Eranovića, 05. srpnja 2023. u 21.00 sat

Ova monodrama oblikuje kazališni prostor u ratno sklonište u kojem glumac ostvaruje potpun i nesebičan odnos s publikom. Glumac tako, na sat vremena postaje ratni izvjestitelj, a publika njegovi sugrađani koje on pokušava rasteretiti briga govoreći o ljubavi, životu, neprijateljima, ratu i djetinjstvu.

Temelj mladom glumcu u stvaranju predstave bile su kratke lirske priče legendarnog ratnog izvjestitelja iz Vukovara – Siniše Glavaševića. Svoje Priče iz Vukovara Pere Eranović je zamislio kao jednosatni boravak u vukovarskom skloništu gdje nastaje interakcija ratnog izvjestitelja i njegovih sugrađana, glumca i publike. Kroz formu riječi, pjesme i pokreta – on oživljava scensku stvarnost i suprotstavlja ideje čovjeka i nečovjeka. Ta scenska stvarnost, kroz duhovite i tragične trenutke raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića postaju neugodno upozorenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku. Osim što će one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav.

Predstava Priče iz Vukovara održat će se ispred zgrade Gradske uprave Grada Biograda na Moru (srijeda, 05. srpnja 2023. u 21.00 sat, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

https://www.ritamigre.com/predstave/price-iz-vukovara

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA