15. travnja 2023.

Zbornik radova - FENOMEN GLAGOLJICE

Grad Biograd na Moru i Ogranak Matice hrvatske u Zadru prikazuju zbornik FENOMEN GLAGOLJICE, zbornik radova s međunarodnog znanstvenog skupa FENOMEN GLAGOLJICE, u petak 21. travnja 2023. s početkom u 18:00 sati u dvorani Poduzetničkog inkubatora u Biogradu na Moru, Bukovačka 23.

Nazočne će pozdraviti gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan knez, a o knjizi će govoriti dr.sc. Grozdana Franov-Živković, prof.dr.sc. Tomislav Galović, prof.dr.sc. Ivica Bigato, dr.sc. Josip Lisac, professor emeritus te Božo Došen, prof.

Program će voditi Branka Pelicarić, urednica i voditeljica na BnM radiju.

Međunarodni znanstveni skup Fenomen glagoljice održan je u Biogradu na Moru i u Zadru 12. i 13. svibnja 2017. godine, a koji su zajedno organizirali Grad Biograd i Sveučilište u Zadru, uz suorganizacijsku pomoć Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Staroslavenskoga instituta u Zagrebu, Zadarske nadbiskupije i Ogranka Matice hrvatske u Zadru. Skup je okupio četrdesetak istraživača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Japan, Ruska Federacija i Slovenija), a u tematskom je žarištu skupa bilo zadarsko i biogradsko područje sa svojim bogatim glagoljskim nasljeđem.

Svi ste pozvani!

Pozivnica

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA