04. ožujka 2023.

Galeb Marko u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru, 6. ožujka 2023.

Gadska knjižnica Biograd poziva Vas na druženje s galebom Markom koji će vas upoznati s prirodom i naučiti kako je zavoljeti i čuvati! Letimo s Markom kroz nacionalne parkove i parkove prirode i dobro se zabavimo!

Biologinja Martina Markov, doktorica prirodnih znanosti te autorica ciklusa edukativnih slikovnica o parkovima prirode i nacionalnim parkovima Hrvatske, dolazi u Gradsku Knjižnicu Biograd na Moru predstaviti „Dnevnik galeba Marka” i njegove pustolovine ispričane kroz edukativne i humoristične slikopriče.

Potičući rano čitanje, sa željom da najmlađim čitateljima dočara ljepote zaštićenih područja koja kriju bogat i raznolik biljni i životinjski svijet te ih upozna s važnošću očuvanja vrijedne kulturne baštine, autorica slikovnica proširila je svoju zbirku i svoje ranije edukativne književne tekstove prilagodila predškolcima, pretvorivši ih u popularne slikopriče.

Radnja slikovnica smještena je u parkove prirode gdje Marko, galeb klaukavac, susreće brojne životinje koje mu predstavljaju specifičnosti svojega staništa ili boravišta. Osim glavate želve Leonarda, morske kornjače koja je jako velika i nalazi se na popisu strogo zaštićenih vrsta, Marko se družio s Eleonorinim sokolom, manjom vrstom sokola koja je u Hrvatskoj samo u preletu, a od cipla plutaša na Mljetu saznao je da baš ondje, na grebenu busenastog koralja, živi posebna vrsta meduze koja ne živi nigdje drugdje na svijetu.

gkbnm

Izvor: BNM portal

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA