26. listopada 2022.

Izložba fotografija Roberta Šangulina – Fjake u Zavičajnom muzeju Biograd

U petak, 28. listopada u Zavičajnom muzeju Biograd u 19 sati svečano će se otvoriti izložba fotografija Roberta Šangulina- Fjake, u sklopu 24. Biograd Boat Showa. Izložbu i autora ovom prigodom predstavit će : Draženko Samardžić iz Zavičajnog muzeja i Tonći Jeličić. Izložbu će otvoriti Milan Šangulin, direktor BBS-a.

O autoru:

Roden je 12. rujna 1961. u Dubrovniku. Studirao informatiku na ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 1981.-1986. i u tom periodu, točnije 1982. godine aktivno se počinje baviti fotografijom.
Dvadeset godina amaterski se bavi fotografijom do 2002.godine kad ulazi u profesionalne vode i potpisuje prvi profesionalni ugovor kao ”setphotographer ” na projektu belgijske TV kuce V1M.
Na projektu radi 70 dana kao profesionalni skiper i fotograf, te u kornatskom arhipelagu bilježi prve fotografije.

Fotografije su bile prezentirane u Belgiji, Francuskoj i Nizozem­skoj, te vlasnici njegovih fotografija postaju glumci, muzičari,miss-ice, pisci, ministri, te ostale medijski eksponirane osobe iz navedenih država koje su učestvovale u snimanju VTM projekta.
Po završetku tog projekta počinje samostalno izlagati na prvim samostalnim izlozbama u Gradskoj galeriji u Biogradu na morn (2006.) te Arsenalu u Zadru.
Nedugo nakon toga sudjeluje na skupnim izložbama fotografija, naročito izložbama “Otočni fotografi” i međunarodnim izložbama fotografije “Otok i more” te “Sveti otok”.
Godine 2010. nagrađen je srebrnom plaketom na 15. medu­ narodnoj izložbi “Otok i more”.

Nagrađivan za svoje umjetničke fotografije, nadalje izlaže i objavljuje fotografije u knjigama, časopisima, novinama i inter­netskim medijima.
U tridesetak godina bogate fotografske karijere izlagao je višekratno na skupnim izložbama u: Zagrebu, Zadru, Biogradu, Kukljici, Velom i Malom Ižu, Preku, Sali, Kali, Ravi, Korčuli, Tkonu, Malom Lošinju, Pagu, Kraju, Silbi, Graz-u (Austrija), Ravensburg-u (Njemačka), Vinkovcima i Molatu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA