05. lipnja 2023.

Turneja Dobra energija 2023. - Sunčani dnevni boravak u parku

Grad Biograd na Moru  ugostio turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima Biograda na Moru donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

Turneja Dobra energija u Biogradu na Moru, 5. lipnja:

Sunčani dnevni boravak, Trg Hrvatskih velikana (park)
351116883 2442817589227721 2714035632879246087 n

Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” - od 17:00 sati, Poduzetnički inkubator, Bukovačka 23
Informativno predavanje na kojem će građani imati priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu. Prijavite se za sudjelovanje na predavanju.

Biograd na Moru će biti treći od jedanaest gradova koje će ZEZ u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obići do kraja rujna s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal.

DSC01226

“Solarna energija, a posebno solarna energija u vlasništvu građana, predstavlja izniman potencijal za bržu i pravedniju energetsku tranziciju, posebno na lokalnoj razini. Od povećanja broja ’zelenih’ radnih mjesta do veće otvorenosti građana prema obnovljivoj energiji - gradovima može donijeti cijeli niz benefita i pozitivno utjecati na njihovu energetsku neovisnost. Cilj nam je potaknuti veće vlasništvo građana i lokalnih zajednica nad obnovljivom energijom u svakom hrvatskom gradu.” pojasnio je Svibor Jančić, stručnjak za razvoj zajednice u Zelenoj energetskoj zadruzi.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA