10. svibnja 2023.

OBAVIJEST O POČETKU UPISA KROZ SUSTAV E-GRAĐANI 2023./2024.

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru ove godine po prvi put provesti će elektroničke upise preko web aplikacije koja se nalazi u sustavu e-Građani (državni portal, poveznica https://gov.hr ).

U sustavu e-Građani dostupna je aplikacija Upisi u dječje vrtiće, poveznica https://e-upisi.hr preko koje će u upisnom roku od 11. svibnja do 19. svibnja 2023. do 12.00 sati roditelji/skrbnici moći prijaviti dijete na upis u matični objekt Marina Držića 1 i Paška 1.

Zbog popunjenosti kapaciteta, objekt Adria i matični objekt Marina Držića 1, nisu u mogućnosti vršiti upise za djecu u dobi od 3 godine do polaska u školu.

Prijave za upis u kraći popodnevni Program predškole provoditi će se naknadno i roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.

Program predškole obvezan je za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu sukladno članku 23.a Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine, broj 10/97, 107/07, 94/13, 98/19 i 57/22). Školski obveznici u 2023. /2024. su djeca rođena do 31. ožujka 2018. godine.

Preduvjeti korištenja web aplikacije Upisi u dječje vrtiće su:

  • pristup internetu,
  • posjedovanje vjerodajnice za prijavu u sustav e-Građani.

Prijava u sustav e-Građani za upis u vrtić moguća je korištenjem bilo koje od 27 različitih vjerodajnica (https://gov.hr/hr/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1792).

Za ispunjavanje zahtjeva za upis dovoljna je vjerodajnica značajne ili visoke razine sigurnosti.

Za roditelje koji nemaju pristup računalu, omogućeno je računalo u Vrtiću. Pomoć za korištenje ovog sustava, osigurana je kroz Vrtić gdje roditeljima nude pomoć educirani djelatnici.

Ova obavijest oglašena je na web stranici vrtića (www.dv-biograd.hr), oglasnoj ploči matičnog vrtića, oglasnoj ploči objekata u Paškoj 1 i hotel Adria, te u lokalnim medijima.

Za upis djeteta u Vrtić, Korisnik usluge predaje:

Obveznu dokumentaciju:

  1. Popunjeni zahtjev za upis djeteta u Vrtić (e-Građani)
  2. Rodni list i domovnica djeteta (e-Građani)
  3. Potvrda o prebivalištu djeteta i roditelja (e-Građani)
  4. Potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić (ne starija od 1 mjeseca, pdf)
  5. Preslika iskaznice imunizacije (pdf)
  6. Rodni listovi ostale djece u obitelji (e-Građani)
  7. Elektronički zapis o radno pravnom statusu Korisnika usluga (oba roditelja; e-Građani)

Izvor: Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić, Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA