05. svibnja 2023.

U sklopu projekta STREAM u Biogradu na Moru predstavljen kišni vrt

Danas je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala Info dan u sklopu projekta STREAM te je predstavljen kišni vrt u Biogradu na Moru kod Savske ulice sjeverno od Jadranske magistrale.

Okupljenima je predstavljen koncept i funkcionalnost kišnog vrta te aktivnosti projekta STREAM.

Pametnim sustavima odvodnje kao što su kišni vrtovi pokušavaju se ublažiti posljedice bujičnih poplava i to upijanjem vode u upojne bunare i sadnju biljaka koje imaju veću upojnu moć.

Agencija ZADRA NOVA vodeći je partner u projektu STREAM koji se financira u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Opći cilj projekta je poboljšanje monitoringa rizika i povećanje upravljačkih mogućnosti stožera za zaštitu i spašavanje kako bi mogli pravovremeno reagirati na katastrofe uzrokovane poplavama. Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja o poplavama, osnaživanje kapaciteta hitnih službi, poboljšanje sustava ranog upozoravanja i komunikacijskog sustava.

Na predstavljanju sudjelovala su djeca Osnovne škole Biograd ,a sve je pozdravila Marija Dušević , Marina Dujmović Vuković ravnateljica Agencije i gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez.

Izvor: Radio BnM

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA