02. svibnja 2023.

Učenici 1.E i 2.E Srednje škole Biograd sudjelovali na natjecanju Hackathon!

U sklopu EU projekta „Budi spreman i kompetentan!“ dana 20. i 21. travnja u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića Zadar održano je natjecanje iz sektora strojarstva - Hackathon.

Riječ je o maratonskom natjecanju u kojem timovi rade na rješenjima prema zadanoj temi, odnosno projektnom zadatku koji se objavljuje neposredno prije početka samog natjecanja. Okvirna tema ovogodišnjeg Hackathona glasila je „Kroz strojarstvo do energije iz obnovljivih izvora.“

Prvi dan se radilo na sklapanju automobila tvrtke Solderix uz ekipu iz Pulsar Labs, a drugi dan je stručni žiri na temelju rješenja zadatka, a vođen kriterijima kompleksnosti sklapanja robotskog automobila, mjerenjem utrošene baterije na zadanom poligonu te prezentacije, proglasio tri pobjednička tima.

  1. mjesto odnio je tim pod nazivom „Tehnička škola Zadar“ iz Tehničke škole Zadar;
  2. mjesto osvojio je tim „Slučajni odabir“ iz Strukovne škole Vice Vlatković;
  3. mjesto zauzeo je tim „TŠRI“ iz Tehničke škole Rijeka.

Srednju školu Biograd na Moru predstavljali su učenici 1.E razreda – Lapčić Emanuel, Mamić Dominik i Vuksan Toni te učenici 2.E razreda – Cimera Davor, Fantov Bruno i Marasović Ivan, pod vodstvom mentora, profesora Borisa Ivaniševića.

Naši učenici su se izvrsno snašli na natjecanju, a kao trofej i uspomenu na natjecanje Školi su donijeli drugi školski robot ikada izrađen od učenika naše škole.

Izvor: Srednja škola Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA