26. travnja 2023.

Dan planete Zemlje obilježen u Gradskoj knjižnici Biograd uz interaktivno i multimedijalno predavanje biologa i istraživača Gorana Šafareka

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje Gradska knjižnicu Biograd na Moru organizirala je interaktivno i multimedijalno predavanje biologa i istraživača Gorana Šafareka. U sat vremena zanimljivog predavanja prisutni su imali priliku čuti priče o biljnom i životinjskom svijetu Galapagosa, Madagaskara, Šri Lanke, Amazone, Južnoafričke Republike i Andamana.

Goran je kao istraživač stekao mnoga znanja i iskustva i njegove priče sa ekspedicija prepune su zanimljivih dogodovština, a jedna od najzanimljivijih priča koju je ispričao je o otkriću nove vrste šarene zmije na Madagaskaru.

Kao veliki zaljubljenik u prirodu, Šafarek je ujedno i autor više od stotinu članaka koji su objavljeni u renomiranim svjetskim časopisima, desetak knjiga, snimio je nekoliko dokumentarnih filmova, sudjelovao u brojnim ekspedicijama te je dobitnik velikog broja nagrada i priznanja.

gkbnm

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA