23. siječnja 2023.

Predavanje i edukacija u sklopu projekta "Zaželi BnM"

Projekt grada Biograda koji se pod nazivom "Zaželi BnM" počeo provoditi u praksi u našem gradu, bilježi prve značajnije aktivnosti. Poznato je naime, da se ovaj projekt sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a obuhvaća brigu i skrb za osobe treće životne dobi.

Njegova prednost je i u činjenici da se kroz njegovu realizaciju zapošljava i dio žena, koje se znatno teže mogu zaposliti na redovnom tržištu rada. Stoga je ovakav projekt dobro došao i u gradu Biogradu, jer se kroz njega zaposlilo devet žena, a one skrbe o 54 korisnika u gradu Biogradu i Tkonu na otoku Pašmanu.
Voditeljica projekta Ivana Stamičar uz redovite aktivnosti koje se svakodnevno provode u radu s korisnicima, dogovorila i prigodno predavanje i edukaciju za zaposlenice na temu "Sigurnost osoba treće životne dobi".

Kako su djelatnice svakodnevno susreću s korisnicima starijih osoba, a oni su kao skupina često na meti različitih prevaranata, kradljivaca i slično, potreban je poseban oprez pri svakom susretu s nepoznatim osobama.
U suradnji s Policijskom Upravom zadarskom, upriličeno je predavanje za djelatnice na projektu, a čiji naputci, preporuke, i savjeti mogu biti od velike koristi svim starijim osobama a posebno korisnicima usluga iz ovog projekta. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA