11. siječnja 2023.

Vakula u Gradskoj knjižnici

Jučer se u biogradskoj Gradskoj knjižnici tražilo mjesto više gdje se povodom Dana Grada održala promocija Vremenskih priča našeg najpoznatijeg, jedinog i opjevanog meteorologa Zorana Vakule.

Do sada su izdane četiri slikovnice iz serije Vremenske priče od planiranih 12. Kroz zanimljive ilustracije i tekst Vakula nas uči o najvažnijim meteorološkom terminima i pojavama, njihovim opasnostima ali i dobrobitima.

Tako su mali čitatelji biogradske Gradske knjižnice, kao i oni veliki, imali priliku čuti zašto Sunce može biti opasno, ali i korisno, što je vjetar i sve njegove karakteristike, kako nastaju pahuljice i zašto nam je snijeg važan te kako nastaju nebeski ukrasi, odnosno oblaci, kamo idu i kakve sve vrste oblaka imamo.

U pozdravnom govoru ravnateljica knjižnice Tihana Jurišić istaknula je kako je ove godine događanje u knjižnici povodom Dana grada posvećeno najmlađima kao epilog iznimno uspješnoj prethodnoj godini u kojoj je Gradska knjižnica grada Biograda otvorila Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima i organizirala niz zanimljivih i dobro posjećenih manifestacija, radionica i sličnih događanja.

Jučerašnje gostovanje samo je uvertira u bogat kulturni program 2023. godine, koji će prirediti biogradska knjižnica kazala je ravnateljica Jurišić. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA