23. prosinca 2022.

Božićna večer klapa u Centralnom gradskom parku

Blagdansku atmosferu uoči samog Božića, obilježio je nastup dalmatinskih klapa, koji je i ove godine upriličila Turistička zajednica grada Biograda.

U Centralnom gradskom parku bilo je više nego živo, jer je vrijeme bilo ugodno toplo, a ponuda suvenira, te, jela i pića više nego bogata i raznovrsna. Uz klapsku pjesmu vrsnih klapa naše županije koja se razlijegala diljem grada, ugođaj je bez sumnje bio potpun.

Ove večeri u parku su nastupile muška klapa Koporan iz Poličnika, mješovita klapa Maraška iz Zadra, te ženska klapa Preženca također iz Zadra. Uz njih svoj predviđeni repertoar izvele su i članice ženske klape „Karmen“ iz susjednog Turnja, a potom i muška klapa Žurnata iz Sv. Filipa i Jakova.

Među brojnim prigodnim pjesmama našle su se „U se vrime godišća“, „Veseli se majko Božja“, „Vesel mo se“, „Božić je radost je“, „Veselje ti navješćujem i druge sve poznate, svete i ugođajne pjesme za ovo vrijeme.
No, kako je Božić vrijeme ljubavi, mira, topline i suosjećanja, ujedno je i prilika za humanitarne aktivnosti, a jedna od njih upravo se događala ove večeri u biogradskom gradskom parku.

Prodaja u humanitarne svrhe nije ništa rijetko u našem gradu, no ova koja se provodila kako bi se pomoglo djevojčici u liječenju posebno je takla mnoge od nas. Nika je djevojčica drugog razreda biogradske osnovne škole, a za njezino liječenje su potrebna sredstva koja nisu baš tako mala.

Na ideju da se opremi štand sa prodajnim artiklima kako bi se prikupio novac i pomoglo Niki došli su sami učenici i učiteljica Ines Bogdanić. Roditelji učenika ovog drugog razreda odlučno su prihvatili ideju i napravili puno toga što bi se u ove dane moglo prodati. Tako je jedno zajedništvo još jednom pokazalo veliko srce i ljubav, a mališani empatiju koja će im ostati i trajna navika kroz život.

Bila je to sve skupa lijepa, dirljiva, blagdanski ugođajna i humana večer koja bez sumnje oplemenjuje. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA