23. prosinca 2022.

Bakalar i slatkiši u Centralnom gradskom parku

Baka, baka, bakalar, to je prava stvar, riječi su poznate pjesme koje se svake godine uoči Božića svi prisjetimo, jer nije to samo običaj, tradicija, već i slastan zalogaj koji je u mnogih neizostavni dio blagdanskog stola.

No, kušanje ovog specijaliteta na javnim prostorima ima i posebnu draž, jer tu je i prigodna glazba, druženje, točnije, pravo predblagdansko ozračje.

Za ovogodišnju „bakalarijadu“ u biogradskom gradskom parku pobrinula se Turistička zajednica grada koja je u suradnji sa biogradskom Srednjom školom upriličila prigodno druženje, dakako uz bakalar.

Bilo je tu bakalara na bijelo i na crveno, te božićnih kolačića u obliku zvjezdica, a sve to pripremili su učenici biogradske srednje škole sa svojim mentorima.

Simpatične učenice strukovnog odjeljenja kuhar, konobar uz bakalar i kolačiće poklonili su posjetiteljima smiješak i doprinijeli dobrom raspoloženju. Lijepa gesta je i to što su ih došle podržati i njihove profesorice, što je dokaz jednog dobrog odnosa i zajedništva.

U nazočnosti Nives Jeličić direktorice Turističke zajednice, te Branke Pelicarić voditeljice BnM radija, ovo jutro u biogradskom parku imalo je jednu posebnu notu, notu božićnog blagdana koji nam je evo pred vratima. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA