19. prosinca 2022.

Velika humanitarna prodaja biogradskih mališana

Mali biogradski trg kod spomenika dr. Franje Tuđmana bio je jutros okupan suncem, ali i veseljem, smjehom, te pjesmom i plesom najmlađih Biograđana, polaznika dječjeg vrtića „Ivana Brlić Mažuranić“.

Razlog ovog događanja je predblagdanska humanitarna prodaja uradaka koje su mališani uz pomoć svojih odgojiteljica izrađivali na svojim vrtićkim radionicama. Božićni ukrasi od kojih su neki prava mala remek djela zaslužuju svaku pohvalu, kao uostalom i sama njihova namjena, a to je pomoć potrebitima.

U nastojanju da se djeca senzibiliziraju već od najranije dobi, nastoji se kod njih razviti osjećaj humanosti, a ova predblagdanska prodaja namijenjena je liječenju jedne djevojčice naše bivše djelatnice, kazala nam je Paola Jurić v.d. ravnateljica biogradskog dječjeg vrtića.

Smatrali smo da je to lijepa gesta, a mališani su ju od srca prihvatili. Prodaja na otvorenom prostoru također im je zanimljiva jer ima dovoljno prostora za njihov nastup, a gdje su oni tu je i pjesma, ples i radost koju donose sa sobom. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA