09. prosinca 2022.

Konferencija o projektu "Zaželi BnM"

Projekt pod nazivom „Zaželi BnM" predstavljen je na početnoj konferenciji podržanoj u prostoru Poduzetničkog inkubatora u gradu Biogradu.

Naime, riječ je o projektu koji je Grad prijavio na otvoreni trajni poziv „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza III“. U sklopu tog projekta Gradu je odobren iznos od 444.860,00 kuna za gradski projekt „Zaželi BnM“, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. „Opći cilj ovoga projekta je upravo uključivanje žena na tržište rada koje pružanjem socijalnih usluga unapređuju kvalitetu života krajnjim korisnicima. Na taj način trebala bi se u konačnici unaprijediti i kvaliteta života, ne samo novozaposlenih žena, već i starijih i nemoćnih osoba, te uz pomoć takvih usluga ujedno i smanjiti potreba za institucionalizacijom, kazala je u svom izlaganju Ivana Stamičar, voditeljica projekta Zaželi BnM“.

Nešto detaljnije o radu u sklopu projekta nazočne je upoznala Ivana Vrsaljko, te istaknula kako se kroz taj projekt želi unaprijediti radni potencijal devet teže zapošljivih žena, a koje će se zaposliti na period od 6 mjeseci.
Uz činjenicu što će na taj način postati konkurentnije na tržištu rada, one će znatno doprinijeti socijalnom uključivanju 54 starije osobe na području grada Biograda i mjesta Tkon na otoku Pašmanu.

Takvih osoba u potrebi u gradu Biogradu je 48, dok je preostalih šest u Tkonu. Pružanje usluga ciljanim skupinama, koje su uglavnom pomoć pri nabavci namirnica, održavanja domaćinstva, pratnja do nekih institucija i slično, a najbitnije je saznanje da ih netko razumije i da nisu same.
Novozaposlene žena raditi će puno radno vrijeme i to pet dana u tjednu, te voditi evidenciju o urađenim aktivnostima. To su samo neke od predviđenih zadaća, a kako će to točno zaživjeti u praksi vidjeti će se uskoro.

Svakako treba naglasiti da su partneri na ovom projektu uz Grad Biograd i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, odnosno ispostava Biograd na moru kao i Centar za socijalnu skrb grada, kao i Udruga za promicanje skrbi o invalidnim, starim i nemoćnim osobama „Nada„ Biograd na Moru te, Općina Tkon. J.F.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA