11. listopada 2022.

Mjesec hrvatske knjige počinje u Biogradu

Ovogodišnji „Mjesec hrvatske knjige“ koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, biti će posebno obilježen u gradu Biogradu.

Naime, biogradska Gradska knjižnica ima čast biti domaćin ovoj važnoj svehrvatskoj manifestaciji, te je pripremljen i poseban program svečanog otvorenja. Kao što je već poznato ova se kulturna manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba.

Kako je biogradska Gradska knjižnica izabrana da bude domaćin ovogodišnjeg svečanog otvorenja, tako se i pokroviteljstvo u našem gradu odvija pod pokroviteljstvom Grada Biograda i Gradske knjižnice kao suorganizatora.

Tako će se čin svečanog otvorenja ove manifestacija održati u prostoru knjižnice 14. listopada s početkom u 12 sati. Kako je predviđeno pozdravne riječi uputiti će Višnja Cej, predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige, Tihana Jurišić, ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru, zatim Ivan Knez gradonačelnik grada Biograda i predstavnik Zadarske županije, te dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija Republike Hrvatske.

U kulturno umjetničkom programu koji je za tu prigodu upriličen nastupiti će glazbena grupa A.K.A Crescendo, plesni studio „K2“, te Jasmina Mević, učenica osmog razreda biogradske osnovne škole. J.F.

gkbnm

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA